Wordpress feeds nemen SERPs over

March 14th, 2006 - Posted by Ulco in Spam

Weblogs krijgen een steeds groter aandeel in de SERP’s. Van die weblogs heeft Wordpress weer een groot aandeel. Op zich niets mis mee, info op weblogs is vaak uitgebreid met veel links naar referentiemateriaal.

Waar ik me echter de laatste tijd aan stoor is het grote deel Wordpress commentfeeds wat in de resultaten terecht komt (voorbeeld) terwijl het eigenlijke bericht er onder staat of helemaal gefilterd wordt (Dup. content?). Op zich een logisch gevolg van zoekmachine filters en PR-berekening maar niet minder hinderlijk.

Wat doe je eraan? Een idee is om rel="nofollow" (uitleg) aan de link naar de feed toe te voegen. Je hoort wel eens verhalen over de mogelijke nadelen van dat atribuut maar die zijn onzin (compleet onlogisch ook). Een ander idee is de mogelijkheid om een plugin te maken die de feed-URL’s toevoegd aan je robots.txt maar dat is iets ingewikkelder.

Dit heeft natuurlijk niet alleen voor de zoeker nadelen, ook voor diegene die de weblog bijhoudt. Bedenk dat iemand op deze manier niet op je website uitkomt (verloren conversie-kans) maar op een pagina waar ze 9 van de 10 keer niets mee kunnen (XML). Ben je een Wordpresser? Dan raad ik je ten sterkste aan om er iets aan te doen.

Geen reacties tot nu toe