SEO opleiding volgen bij een spammer

April 13th, 2006 - Posted by Ulco in Spam

Ik was voor een klant de concurrentie aan het bekijken en kwam terecht bij Eduvision (geen link-love hier). Voor wie Eduvision niet kent, het is misschien wel de grootste aanbieder van internet gerelateerde opleidingen in Nederland. In ieder geval is het de grootste volgens Google en dat is wat telt natuurlijk :-)

Eduvision biedt onder andere een Workshop Zoekmachine Optimalisatie aan maar of dat nou zo’n verstandige keuze is? Ze hobby’en er namelijk lustig op los voor de zoekmachines en dat gebeurt nou niet op de meest ethische methode.

Wie zoekt in Google op site:eduvision.nl vindt al meteen een berg pagina’s die, als je erop klikt, bezoekers meteen doorsturen naar een andere pagina. Het is wel slim gedaan misschien, de pagina’s in Google linken met elke mogelijke anchor-tekst naar de pagina’s met opleidingen en workshops (View-source).

Het is letterlijk één grote tyfuszooi van zogenaamde doorway-pages. Voor elke term is wel iets bedacht en dat zal dan ook de reden zijn waarom ze zo’n 100.000 pagina’s in Google hebben weten te spammen.

Ergens is het natuurlijk schandalig, op grote schaal je eigen site de zoekmachines in spammen en vervolgens SEO-workshops aanbieden. Ik kan me in ieder geval betere reclame voorstellen. Aangezien ik voor een concurrent werk vind ik het ook weer niet helemaal netjes om er een spamreport voor in te vullen maar als iemand anders zich geroepen voelt…?

In ieder geval raad ik geinteresseerden voor een cursusje zoekmachines aan toch even verder te zoeken!

Geen reacties tot nu toe