Zoekveilig met MKBok Spam

May 1st, 2006 - Posted by Ulco in Spam

MKBok is als je het mij vraagt een louche zooitje. Het boekje “spammen voor beginners” dat ik in 1993 schreef hebben ze ondertussen in ieder geval wel doorgenomen.

Het nieuwste projectje: Zoekveilig. Dit zou een zoekmachine zijn om te zoeken op keurmerken. FOUT, het is een trieste manier om hun mkbok.nl site nog eens lekker het publiek in te spammen. Doe maar eens een zoekopdracht op “computer winkel” en aanschouw de subdomeinen aan de linkerkant.

Op de site MKBok.nl kunnen ze er trouwens ook wat van. Eén grote plug van landingpages waar blijkbaar al honderden ondernemers die een keurmerk hebben aangevraagd zijn ingetrapt.

Toegegeven, ik ben ook niet vies van een beetje spam. Toch gaat de zogenaamde “Stichting MKB en Internet” mij te ver. Achter de stichting schuilt namelijk gewoon een ander bedrijf wat wel degelijk winst maakt door de stichting. En dat mag dus niet, wettelijk zelfs in dit geval.

Google inlichten van spam doe ik zelden, maar aan de andere kant: De belastingdienst inlichten van oplichting ben ik niet vies van. Als het aan mij ligt kan de persoon achter MKBok zich op gaan maken voor zijn tweede faillisement in korte tijd.

Als het goed is laat Ruben later vandaag nog een andere kant van het verhaal zien op zijn usability website zien.

Geen reacties tot nu toe