Wikipedia en zoekmachine optimalisatie

June 26th, 2006 - Posted by Ulco in Optimalisatie

Wikipedia is cool dus als SEO met bijbedoelingen moet je daar vanaf blijven. Toch (bij hoge uitzondering) zie je ook wel eens dat het wél op een goede manier kan.

Vandaag stuitte ik tijdens mijn werk op amsterdam.info, een site die behoorlijk goed ranked op een hele stapel competitieve zoektermen. Natuurlijk nieuwschierig even uitgezocht hoe dat kwam en al snel zie je dan een behoorlijk aantal backlinks vanaf Wikipedia. Mijn eerste gedachte was uiteraard spam (dat heb ik nogal snel). Wiki’s worden en masse, al dan niet geautomatiseerd, volgespammed door self proclaimed SEO’s dus het had me weinig verbaasd.

Blij verrast was dat deze keer niet het geval, de mensen achter amsterdam,info weten ongetwijfeld dat links van Wikipedia goud waard zijn maar ze pakken het ook nog ongelooflijk netjes aan. Ze schrijven daadwerkelijk kwaliteitsartikelen en (laten die) vertalen die naar diverse talen, bijvoorbeeld: Amsterdam op zijn Frans of een paar Slavische talen waarvan ik niet eens weet bij welk land ze horen…

Matt Cutts zou het er ongetwijfeld alsnog niet mee eens zijn maar die kan van mij de boom in. Elke normale website zou een bronvermelding opnemen bij een goed artikel en op internet hoort dat in de vorm van een link. Ik haat het om te verliezen maar als ik”SERP-technisch” moet verliezen dan liever van iemand die op deze manier zijn SEO zaakjes keurig geregeld heeft. Het enige vervelende is dat bij Wikipedia een vervelende concurrent de links er zo weer afgooid. Dubbel vervelend doordat Google ook dat soort dingen bijhoudt.

Geen reacties tot nu toe