Regionaal optimaliseren

December 5th, 2005 - Posted by Ulco in Optimalisatie

Het kan voorkomen dat de eerste plaats in de zoekmachines onhaalbaar is. Hevige concurrentie, concurrentie met meer geld, betere websites, noem maar op. Zeker voor starters is de top vaak wat te hoog gegrepen. Te meer doordat Google een nieuwe website die het geld heeft om een goede, grote site neer te zetten met voldoende links en dergelijke meteen in de sandbox stopt.

Wat vaak wel heel goed mogelijk is is scoren in jouw verzorgingsgebied. Een website bouwen die optimaal scoort voor keywords in combinatie met bijvoorbeeld een plaatsnaam is makkelijker, sneller en vele malen goedkoper. Hoe pak je dit aan?

Stel: Je bent de eigenaar van een uitzendbureau in Vlissingen. De meeste vacatures die je hebt lopen zullen dan ook vacatures zijn voor werk in de regio Vlissingen. In principe houd niets je dan tegen om op deze manier te werk te gaan.

Een goede start is het domein www.uitzendbureau-vlissingen.nl. Op het moment dat ik dit type is dat domein nog vrij. Op je website heb je alle vacatures staan, voor de titels doe je dan iets als dit: vacature webdesigner bij Uitzendbureau Vlissingen. Op deze manier dek je al een berg van de zoekopdrachten af, denk bijvoorbeeld aan:

  • uitzendbureau vlissingen
  • vacature webdesigner vlissingen
  • vacature vlissingen
  • enz, enz, enz…

Zonder de combinatie met Vlissingen ben je haast gedoemd om diep onderin de resultaten terecht te komen. Het is vrijwel onmogelijk om te scoren tussen concurrenten als Monsterboard, Nationalevacaturebank en Jobtrack. Met de regionale aanpak kun je weliswaar minder bezoekers bereiken, maar anders bereik je helemaal niemand zonder een investering van een paar ton.

Nog een andere belangrijke factor is dat je misschien wel minder bezoekers binnen kunt halen, van de bezoekers die je binnenhaalt is de kans veel groter dat je ze als klant kunt binnenhalen. Ze waren namelijk niet alleen op zoek naar een vacature (wat ook in Groningen kan zijn), maar specifiek naar een vacature in Vlissingen. En dat is toevallig jouw vakgebied!

PS. Natuurlijk is deze manier van aanpak geen garantie voor succes. Er zijn nog veel meer factoren waar je rekening mee moet houden maar het is wel een goede start.

Geen reacties tot nu toe