Money.co.uk - To oblivion, and beyond!

June 25th, 2008 - Posted by Ulco in Optimalisatie, Spam

Logo money.co.ukHalf april verwisselde money.co.uk voor zo’n 1,5 miljoen euro van eigenaar. Het hoogste bedrag ooit betaald voor een .co.uk al valt het in mijn ogen nog best mee.

Sindsdien zijn ze hard op weg om naam te maken en SEO lijkt daarbij één van de belangrijkste middelen. Hun verlaatte 1 april grap leverde ruim 4000 linkjes op. De link bait actie kreeg stevige kritiek van Matt Cutts maar wonderwel is zijn reactie op Sphinn waarin hij die kritiek uitte spoorloos verdwenen…

In de vorm van Myblogvalue.com lijkt Money.co.uk nu ingezet te hebben op Widget bait. Een beproefde techniek maar ook niet echt één die de goedkeuring van Google kan wegdragen.

Resultaat Blog value

Het gevolg voor nu is dat de site voor de term “money” niet eens meer bij de eerste 150 resultaten naar boven komt. Ze stonden nog in de top 40. En mocht de widget bait actie aanslaan dan zou het me niet verbazen als Google dat zou belonen met een full blown penalty.

De juiste SEO strategie

Ik heb voordat ze begonnen contact gehad met het bedrijf achter de site en aangegeven dat ik het te risicovol vond. Zij wilde het risico graag nemen en op zich kan ik me daar ook wel wat bij voorstellen :-) Toch, in zo’n competitieve branche kan het m.i. alleen maar misgaan en met zo’m domein waren ze er uiteindelijk ook wel gekomen.

Nu is het alleen nog hopen dat hun SEO’er geen contractuele aansprakelijkheid heeft als er iets mis gaat. Want dat zou wel eens veel geld kunnen kosten…

Links en geografische locatie

De site laat wel een andere mooie case zien waarover nog wel eens wat discussie is. Het effect van links op de manier hoe Google de locatie van een site bepaalt. Zoek je op de domeinnaam met als keuze “Pages from the UK” dan is de site onvindbaar. Blijkbaar heeft de site zoveel links vanuit de US dat Google denkt dat het een Amerikaanse site is.

1 Reactie tot nu toe

  • cheap uggs uk October 22, 2014 @ 11:36 pm

    i like these bedding as well bed sheets instances of being too softer likewise.