Manipulatie van Zembla

March 30th, 2006 - Posted by Ulco in Gibberish

Ik voel me zwartgemaakt door Zembla. Ik doe aan zoekmachine optimalisatie, commercieel. In tegenstelling tot wat Zembla zegt doe ik dit niet door de zoekmachine resultaten te manipuleren.

Zoekmachine Optimalisatie is een pagina optimaal laten scoren voor een bepaalde zoekvraag. De beste manier hiervoor is door deze zoekvraag te beantwoorden. Om deze antwoorden commercieel rendabel te maken verpak ik op pagina’s ook een commerciële boodschap. Iets anders wat ik doe is teksten op pagina’s te herschrijven. Hierdoor wordt het voor een zoekmachine duidelijker, niet alleen voor de zoekmachine maar ook voor de bezoeker overigens.

Een derde ding wat ik doe is bestaande struikelblokken voor zoekmachines opheffen. Veel webpagina’s worden op een verkeerde manier gebouwd. Maak je een webpagina volgens de regels, dan is deze ook beter vindbaar.

Conclusie van Zembla: Het geven van duidelijkheid op een toegankelijke manier is manipulatie. Bah! Wat Zembla hier doet is manipulatie, halve feiten als waarheden verkondigen en dat een hele uitzending lang. Alles voor de kijkcijfers…

Een aflevering lang diverse hoogleraren over de vloer. Een zogenaamde deskundige, de directeur van Google Nederland, de directeur van Checkit, iemand van het CBP en nog één of andere fraudeur. Daarmee zou je toch een fatsoenlijk, feitelijk en informatief programma moeten kunnen maken maar nee.

  • Optimalisatie is geen manipulatie
  • Censuur in China wordt wél aangegeven op de zoekoverzichten
  • Er is heel veel inzicht in de zoektechnologie die Google gebruikt
  • Een webpagina die een IP omzet naar een straat + huisnummer? My ASS

Zo kan ik nog wel een uur doorgaan. Get your facts straight! Er is genoeg kritiek te leveren op Google die ook te rechtvaardigen is. Waarom dan zulke onzin elke keer?

1 Reactie tot nu toe

  • Krediet met uitkering September 4, 2010 @ 3:22 pm

    Ja maar wie kijkt er dan ook naar zembla, dan moet je wel heel diep zijn gezonken ;-).