XML feeds en weblogs zijn hot

December 19th, 2005 - Posted by Ulco in Gibberish

Via mijn referrers werd ik nog maar eens gewezen op het feit hoe ‘hot’ weblogs wel niet zijn. In de standaard resultaten van Google zal ik dan voorlopig nog niet voorkomen. Google’s blogsearch maakt hiervan een groot deel goed. Ook andere weblog-diensten als Technorati en del.icio.us sturen een behoorlijk aantal bezoekers naar deze site.

Google Blogsearch

Bereikbaar via blogsearch.google.com kun je hiermee zoeken in zogenaamde blogs. Bij het ordenen van de resultaten kun je kiezen om deze te sorteren op relevantie of plaatsingsdatum. Mijn standaard zoekopdracht ‘zoekmachine optimalisatie’ toont dat mijn weblog inderdaad goed vertegenwoordigd is in de top 10, zowel op relevantie als op datum. Ook andere relevante zoekopdrachten geven vaak deze website hoog weer.

Technorati

Technorati is niet zo zeer een zoekdienst maar meer een tracker waarmee je updates aan andere websites (en natuurlijk je eigen) kunt bijhouden. Ook via deze dienst krijg ik de afgelopen dagen steeds meer bezoekers op ulco.nl. Verschil met Google’s Blogsearch is wel dat de gezochte zoekopdrachten vaak helemaal niets met deze site te maken hebben. Het leuke van Technorati is dat je de linkpopulariteit van weblogs kunt bekijken, weblogs zijn bekend om het vele linken en dat is weer aantrekkelijk als je goed wilt scoren in zoekmachines.

Del.icio.us

Del.icio.us is ook geen zoekdienst maar een site waar je ‘bookmarks’ (favorieten) kwijt kunt en kunt ordenen. Het leuke is dat je niet alleen je eigen favorieten kunt inzien maar ook die van anderen. Deze kun je aan een zgn. watchlist toevoegen waardoor je ontzettend veel goede informatie sites kunt vinden.

XML en Feeds

Dat alle bovenstaande diensten zijn gebaseerd op XML feeds benadrukt het belang van een ATOM of een RSS feed voor je site nog maar eens. Wanneer je een website regelmatig update met nieuws en wetenswaardigheden kan een dergelijke feed makkelijk enkele tientallen bezoekers extra naar je site sturen. Iets wat zich uiteindelijk (hopelijk) vertaald in conversies!

Geen reacties tot nu toe