Naamsegmentatie: En dan heet je Ulco

June 7th, 2006 - Posted by Ulco in Gibberish

Vandaag in de Trouw en op Geenstijl een artikel over het onderzoek “segmentatie op voornamen” van Gerrit Bloothooft. Gezien zijn achternaam snap ik in ieder geval de keuze om zich op voornamen te richten. Een aantal quotes:

…Ouders die hun kind Laura, Simone of Leon noemen, zijn dol op loterijen…

…met een Dorien, Jeroen of Emiel in huis, is er hoogstwaarschijnlijk ook een abonnement op een krant…

…Zo geven rijken andere namen dan armen (zie kader) en Zeeuwen andere dan Friezen…

…De 9000 voornamen die Bloothooft in zijn boek opsomt, zijn namelijk genoeg om meer dan 90 procent van de in Nederland gegeven kindernamen af te dekken…

En dan heet je Ulco
Iets wat ik me dan afvraag: Hoe zit het dan met mijn naam? Ulco is afgeleid van Ulke wat Fries is voor Uil, ik woon in Utrecht en ben grotendeels Zeeuw.

Google kent nog een paar Ulco’s: Een gemeentewerker in Ede, de gitarist van Candy Dulfer, een ombudsman uit Amsterdam, een “flabberaar” uit Groningen, een voorzitter bij SenterNovum, een docent aan de RUG en natuurlijk een bioloog/schilder uit Amsterdam die nu ergens op de Wadden rondspookt.

Daarnaast is Ulco nog een Australisch merk van medische apparatuur, een ras Duitse Herdershonden, een Engels accountantskantoor, een plaatsje in Zuid-Afrika, de afkorting van een Franse Universiteit en natuurlijk onderdeel van het altijd gezellige Acap*Ulco* in Mexico.

Nou kan je segmenteren tot je een ons weegt maar haal daar nog maar eens iets zinnigs uit.

Geen reacties tot nu toe