Gemeenteraadsverkiezingen Goes

March 6th, 2006 - Posted by Ulco in Gibberish

Niet echt SEO-gerelateerd maar om tóch dat persoonlijke tintje van een weblog te behouden ga ik er ook maar eens wat woorden aan vuil maken.

Ik woon (weer én nog even) in Goes (Zeeland voor de onwetenden), volgens Elsevier is dat niet echt een reden om te klagen want Goes is de op één na beste gemeente van Nederland. In tegenstelling tot ongeveer de helft van de “Goesenaren” ben ik niet gelovig, sterker nog, ik ben groot voorstander van de scheiding tussen politiek en geloof. Geloof is een vrijheid en zou niet moeten leiden tot politieke beslissingen (verplichtingen) die voor iedereen gelden. Partijen als het ChristenUnie (met hun waardeloze website) en het CDA (met hun eveneens waardeloze website) vallen dus al af.

De Goesse PVDA (Website die overleden is maar gelukkig een backup heeft) is weinig mis mee. De standpunten zijn wel OK in ieder geval. Helaas hebben ze het op één punt gruwelijk verpest, camera-toezicht in de binnenstad om het uitgaan veiliger te maken. Het idee is niets mis mee, die krengen hangen er ondertussen alweer een paar jaar. Wat ze er alleen niet bij vertellen is dat ze alleen tussen 10 en 2 uur ’s nachts aanmogen. Langer mag niet vanwege privacy… Als je weet dat de ellende pas na tweeën begint weet je ook dat het dus pure geldverspilling is. Weg dus met die PVDA.

Groenlinks (website) in Goes is redelijk OK, ik ben normaal absoluut niet zo links georienteerd maar hier hebben ze gewoon best goede standpunten. Enige waar ik bij Groenlinks altijd mijn twijfels over heb is of ze niet een beetje doorslaan in hun linkse gedachtengoed.

De VVD (website) zou mij landelijk gezien het meest trekken. Voor de gemeente daarentegen… Economisch gezien hebben ze (logisch) de beste standpunten maar op sociaal gebied slaan ze de plank (m.i.) flink mis. Daarbij vind ik het een zooitje daadkracht 0,0 en komen ze voor mij dus op het lijstje afvallers.

Hebbie als laatste nog de D66 (met alweer zo’n waardeloze website). Het landelijke lachertje als je het mij vraagt. Hier in Goes is het niet onaardig geregeld. De standpunten vind ik iets teveel gericht op de omliggende dorpen maar dat zal komen doordat ik een stedeling ben…

De conclusie is dat ik het eigenlijk niet zo goed weet. De partijprogramma’s zitten weer vol met de makkelijke scoorpunten, of daarmee ook daadwerkelijk iets te bereiken is lijkt minder belangrijk. Feit is wel dat Goes als gemeente een redelijke luxepositie kent, er is genoeg te besteden. Nu nog kijken welke partij dat op de verstandigste manier doet, ik geloof niet dat ik er al helemaal uit ben. Het zou me niet verbazen als ik morgen, geheel tegen mijn principes, GroenLinks ga stemmen…

Geen reacties tot nu toe