Alexa Traffic Rank

January 27th, 2006 - Posted by Ulco in Gibberish

Zag ik vandaag opeens mijn Alexa traffic rank naar boven schieten tot plaats 7854. Als dat echt zo is dan zou ik opeens wel een héél erg populaire site hebben maar volgens mij is er gewoon wat gecrashed daar bij Alexa (de laatste dagen zat er ook al weinig variatie in).

Alexa Traffic Graph for www.ulco.nl

Er is veel discussie over hoe bruikbaar/betrouwbaar Alexa’s traffic rank nou eigenlijk is, mijn mening: Helemaal niet. De ranking wordt bepaald aan de hand van bezoekersaantallen en pageviews (mensen die de Alexa toolbar hebben geinstalleerd). Het probleem is, er zijn maar weinig mensen die de toolbar hebben. Het ding heeft eigenlijk helemaal geen nut dus dat is niet zo gek ook.

Op een Nederlandse site las ik wel eens dat de ranking onder de 80.000 enigzins betrouwbaar is. Internationaal nemen ze meestal pas rankings onder de 10.000, al een stuk nauwkeuriger. Zelf zou ik zo ver willen gaan dat de ranking pas (enigzins) betrouwbaar is als deze onder de 1000 komt.

Mijn website heb ik ondertussen al zo goed als in mijn eentje naar een positie rond de 25.000 geklikt. Ben je met z’n 5-en en doe je dagelijks even een rondje over een website dan heb je binnen 3 maanden (gemiddelde gaat per 3 maanden) al een traffic rank van rond de 5000 te pakken. Zo makkelijk is die dus te beïnvloeden.

Conclusie

Alexa traffic rank? Niet te veel over nadenken, als statussymbool heeft zelfs Pagerank nog meer betekenis. Als je nou een website hebt met een traffic rank van onder de 500 mag je er bij mij over op komen scheppen. In alle andere gevallen hou je je mond maar… ;-)

Geen reacties tot nu toe