Adsense NL geeft illegale adviezen

November 11th, 2006 - Posted by Ulco in Adsense

Afkickverschijnselen, trillende handen en onwaarschijnlijke hoeveelheden spam die de nieuwe Live zoekmachine teisteren duiden erop dat Ulco zijn weblogje mist. Die “Engelse” is ook nog lang niet klaar dus moet ik hier wel even “vreemd” gaan.

Jullie zullen hem wel al kennen, die Nederlandse Adsense blog, of jullie hem ook net zo goed lezen als ik vraag ik me af. Anders was er wel iemand anders geweest die dit eerder in de publiciteit had gegooid. Niet erg op zich, doe ik het toch gewoon :-)

Adsense op Dagjeweg.nl
Op het weblog wordt een case behandeld over Adsense op Dagjeweg.nl. Wel cool natuurlijk, die praktijkcases maar een beetje lullig als je via hun eigen tips uit Adsense gebanned wordt. Dus daarom moest ik er toch even een stukje over tikken.

Het eerste probleem zit hem in deze screenshot (voor de zekerheid een backup) en dan wel linksboven het blokje “Ads DagjeWeg.nl”.

Hiertoe behoren ook advertenties die op Google-advertenties lijken of bij Google op uw site lijken te horen. Hoewel u advertenties direct op uw site mag verkopen, is het uw eigen verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat deze advertenties geen Google-advertenties nabootsen.

Dit lijkt me een duidelijke eerste overtreden van het programmabeleid. Het nabootsen van Googleads mag niet als je Adsense op je website gebruikt. Ondertussen is dit wel al weggehaald op dagjeweg.nl maar het staat nog duidelijk op het Adsense weblog.

Het tweede probleem is in de screenshots op het Adsense-blog subtiel weg gephotoshopt maar op de site van DagjeWeg duidelijk te zien. Namelijk de tekst waarmee het Adsense blok wordt aangeduid (screenshot zonder fotosoep). Ze noemen het “Andere websites”.

Uitgevers mogen advertenties niet aanduiden met tekst anders dan”gesponsorde koppelingen” of “advertenties”. Dit geldt ook voor tekst die geplaatst is direct boven onze advertenties en verward zou kunnen worden of zich probeert te associëren met Google-advertenties.

Dat is dus een duidelijke tweede overtreding van het programmabeleid van Adsense. Behoorlijk slordig dat “Het Officiële Nederlandse Google Adsense Blog” zulke fouten zomaar op hun weblog plaatst en het dan nog als case presenteert van hoe het zou moeten…

Na onze optimalisatietips van de laatste maanden willen we u graag een praktijkvoorbeeld van Nederlandse bodem presenteren. Een aantal weken geleden is www.dagjeweg.nl begonnen met het aanpassen van de AdSense advertenties op hun website, met zeer goede resultaten. De veranderingen hebben ervoor gezorgd dat de klikfrequentie en de CPM zijn gestegen, met als gevolg dat er ook meer verdiend wordt. Nu is de vraag welke veranderingen deze website heeft doorgevoerd. Hieronder worden kunt u lezen welke wijzigingen zo’n impact hebben.

Dat antwoord moge dus duidelijk zijn: Sla de TOS in de wind en je klikfrequentie en CPM stijgen. Zo kan ik het ook. Wat ik alleen niet kan is om het daarna ook nog voor elkaar te krijgen om mijn site als case op het Adsense weblog geplaatst te krijgen.

Aan het Adsense team kan ik niet veel meer dan vragen een beetje voorzichtiger te zijn. Jullie zijn al overdreven(?) aggressief met het blokkeren van accounts en niet al te scheutig in het geven van redenen omtrent het hoe en waarom. Dit soort fouten lijken me dan niet verstandig om te maken. Dagjeweg.nl zou ik aan willen raden om het e.e.a. te corrigeren, maar dat lijkt me logisch.

Geen reacties tot nu toe